26 noiembrie 2014

Perchezitii domiciliare pe raza judetelor Timis si Caras Severin pentru destructurarea unei retele de contrabanda cu tigari


  In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial ale Politiei de Frontiera Timis, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timis, au declansat o actiune specifica pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda.

Au fost realizate noua perchezitii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judetului Timis si Caras Severin (Lugoj, Caransebes, Jamu Mare, Varadia si Oravita) la care au participat politisti de frontiera, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere la audieri. In urma investigatiilor s-a stabilit ca liderul retelei era un cetatean roman, Viorel T., in varsta de 33 de ani, care era urmarit international pentru comiterea infractiunilor de amenintare si distrugere, avand de executat o pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani si 6 luni.
In urma perchezitiilor, au fost descoperite: 87 kg de tutun vrac, 11 kg tutun maruntit, doua dispozitive de confectionat tigari, doua dispozitive de maruntit frunzele de tutun, un dispozitiv de ambalat, foite de hartie pentru confectionarea tigaretelor, pachete goale albe neinscriptionate pentru ambalarea tigaretelor si 10 cartuse calibru 9 mm.
In cadrul anchetei s-a stabilit faptul ca reteaua producea in medie 15-20 cartuse de tigari pe zi, pe care apoi membrii gruparii le comercializau in schimbul sumei de  7 sau 8 lei per pachet de tigari.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timis vor proceda la audierea a 6 persoane, urmand ca fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale dupa finalizarea audierilor.
Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
Cercetarile in cauza continua, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.





Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana