26 februarie 2015

18.000 de pachete de tigari de contrabanda, confiscate de politistii de frontiera maramureseni


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 18.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 163.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
In urma actiunilor desfasurate, 2 persoane s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, acestea urmand sa fie prezentate procurorilor, in vederea luarii masurilor legale.
  • In data de 25 februarie a.c., politistii de frontiera de la Sectorul P.F. Viseu de Sus au organizat si desfasurat o actiune, in zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

    Astfel, in jurul orei 7.30, un echipaj din cadrul sectorului a identificat pe raza localitatii Salistea de Sus, jud. Maramures, un autoturism marca Skoda, la volanul caruia se afla Sandor G., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Harghita.

    La controlul efectuat asupra masinii, in portbagaj au fost descoperite sase colete cu tigari.

    Totodata, in apropiere a mai fost descoperit un autoturism marca BMW, condus de catre Elek B., de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Harghita. In urma cercetarilor, s-a stabilit faptul ca acesta avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari, efectuat de Sandor G.

    Cele doua autoturisme, tigarile precum si conducatorii auto au fost condusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 26.600 lei.

    Cei doi tineri sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

    Totodata, pe timpul verificarilor s-a constatat faptul ca autoturismul marca BMW este radiat din circulatie din luna ianuarie 2015. Astfel,  Elek B. mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

    De asemenea, autoturismul marca Skoda folosit la transportul tigarilor, in valoare de 11.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.
  • Lucratori din cadrul aceluiasi sector, pe timpul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun, au depistat in trafic, pe raza localitatii Bogdan Voda, jud. Maramures, un autoturism al carui sofer, la observarea patrulei politiei de frontiera, a intors si a virat pe o strada laturalnica.

    Drept urmare, s-a trecut la urmarirea autovehiculului, care a fost descoperit abandonat.

    La controlul efectuat asupra acestuia au fost descoperite mai multe baxuri cu tigari, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

    Cu aceasta ocazie, tigarile aflate in autoturism au fost inventariate rezultand cantitatea de 15.370 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 136.000 lei.

    Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar in continuare se fac cercetari pentru identificare persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana