4 februarie 2015

Migranti sirieni si facilitatori romani, depistati la frontiera de vest


Politistii de frontiera timiseni au depistat trei cetateni iranieni care intentionau sa iasa ilegal din Romania, pe jos, pe la frontiera verde, ajutati de doi cetateni romani.In cauza au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat respectiv complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
La date de 03.02.2015, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara au observat, cu ajutorul aparaturii portabile de supraveghere pe timp de noapte, un autoturism care se deplasa spre Punctul de Trecere a Frontierei Cenad si care a oprit la 300 metri de frontiera. Pe timpul stationarii, din mijlocul de transport au coborat trei persoane care au inceput sa se deplaseze pe jos, peste camp, inspre Ungaria, ocolind perimetrul P.T.F. Cenad.
Politistii de frontiera au declansat imediat o actiune specifica in urma careia au retinut si condus persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, la sediul Sectorului Politiei de Frontiera pentru cercetari. Totodata, autoturismul, in care se aflau doi cetateni romani, a fost identificat in P.T.F. Cenad, fiind de asemenea condus la Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
Asfel, s-a constata ca barbatii depistati pe camp sunt cetateni din Iran, cu varste cuprinse intre 24 si 32 de ani, asupra lor fiind gasite documente de identitate eliberate solicitantilor de azil in Romania. Totodata, s-a stabilit ca soferul si pasagerul din mijlocul de transport sunt cetatenii romani C. Alexandru si B. Tiberiu, ambii in varsta de 23 ani, domiciliati pe raza judetului Hunedoara.
In cadrul primelor cercetari, barbatii depistati pe camp au declarat ca vroiau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau viza valabila, fapt pentru care intentionau sa treaca ilegal frontiera in tara vecina, pe jos. Cei doi cetateni romani au declarat ca mergeau in Ungaria si i-au luat la ocazie pe cei trei iranieni, din localitatea Timisoara.
Pe numele celor in cauza au fost intocmite lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, cercetarile fiind in derulare, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana