17 februarie 2015

Aproximativ o tona de peste proaspat si 2,4 kilometri de plase monofilament confiscate de politistii de frontiera tulceni


Politistii de frontiera tulceni au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand doi cetateni romani care desfasurasera activitati de pescuit in mod ilegal si care transportau, cu doua atelaje hipo, 24 de plase de pescuit tip monofilament in lungime de 2.400 metri si cantitatea de 878 kilograme peste din specii diferite fara documente legale.
In data de 16.02.2015, in jurul orei 20.00, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea, in cooperare cu inspectori ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.), i-au depistat in zona lacului Razelm, de pe raza localitatii Salcioara, pe cetatenii romani P. Adrian, in varsta de 31 ani si C. Gheorghe, in varsta de 55 ani, in timp ce transportau cu doua atelaje hipo mai multi saci cu unelte de pescuit tip plasa monofilament.
In urma verificarilor au fost descoperite 24 unelte de pescuit tip plasa monofilament in lungime de 2.400 m si cantitatea de 878 kilograme de peste din speciile salau, avat, sabita si babusca.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii plasele de pescuit, iar cantitatea de peste a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cei doi barbati, domiciliati pe raza judetului Tulcea, sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit k din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317 / 2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana