18 februarie 2015

Grupare de traficanti de migranti destructurata


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera - Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti-Otopeni impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au efectuat la data de 18 februarie 2015, un numar de sapte perchezitii domiciliare, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat format din cetateni romani, sirieni, irakieni si bulgari, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si trecere ilegala a frontierei de stat, pe relatia Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria - state din Europa de Vest.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2013 - 2015, membrii gruparii, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au racolat cetateni de origine araba in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, atat din Bulgaria in Romania, cat si din tara noastra catre alte tari din spatiul Uniunii Europene, in schimbul unor importante sume de bani.
Din probele administrate in cauza, rezulta ca activitatea infractionala a gruparii a fost structurata pe mai multe segmente. Astfel, primul segment avea rolul de a racola migrantii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei si de a-i introduce ilegal in Romania, prin zona Giurgiu, urmand ca ulterior sa ii transporte pana in municipiul Bucuresti. In ceea ce priveste cel de-al doilea segment, acesta avea rolul de a prelua migrantii din locatiile de cazare din Bucuresti, de a-i transporta pana in zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegala din Romania.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 9 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Departamentul de Informatii si Protectie Interna.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie Vlad Tepes a Jandarmeriei.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana