2 februarie 2015

Peste 20.000 pachete de tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 20.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 183.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
  • In perioada 01-02 februarie a.c., la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei s-au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

    Astfel, in data de 1 februarie, in jurul orei 5.00, un echipaj al politiei de frontiera, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat pe dealul Magura, mai multe persoane de sex masculin care se indreptau catre localitatea Rona de Sus, judetul Maramures, transportand colete voluminoase.
    Imediat, politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea acestora efectuand somatiile legale prin voce. Barbatii nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate, conform procedurilor legale in vigoare, sapte focuri de avertisment in plan vertical. Nici de aceasta data persoanele in cauza nu s-au oprit, au abandonat coletele si profitand de zona impadurita si intuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin.
    La fata locului, politistii de frontiera au descoperit abandonate 10 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
  • In continuarea actiunilor, azi noapte, in jurul orei 03.00, un alt echipaj al politiei de frontiera din cadrul aceluiasi sector a descoperit, pe o strada de pe raza municipiului Sighetu Marmatiei aflata in apropierea frontierei de stat, o autoutilitara marca Renault, cu numar de inmatriculare specific Frantei, langa care se aflau mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Cantitatile de tigari descoperite in ambele cazuri au fost transportate la sediul sectorului unde au fost inventariate, rezultand cantitatea de 20.600 pachete cu tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 183.000 lei, tigari care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Totodata, autoutilitara in cauza a fost indisponibilizata in vederea continuarii cercetarilor.
    Despre evenimente, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, in continuare efectuandu-se verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana