24 februarie 2015

Albanezi depistati de politistii de frontiera constanteni in timp ce incercau sa intre ilegal in tara


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat in apropierea frontierei cu R. Bulgaria doi cetateni albanezi care intentionau sa treaca ilegal frontiera cu scopul de a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen.
Barbatii in cauza au beneficiat de ajutorul a doi conationali, retinuti de politistii de frontiera romani pentru savarsirea infractiunii de trafic de migrant.
In data de 22.02.2015, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au observat, prin sistemul electronic de supraveghere a frontierei de stat, doua persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria.
Imediat, o echipa operativa a Garzii de Coasta a declansat o actiune specifica pentru depistarea si retinerea persoanelor in cauza. Deoarece acestea nu isi justificau prezenta in zona si nu vorbeau limba romana au fost conduse la sediul S.P.F. Negru Voda pentru cercetari.
Din verificari s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni albanezi, N.E si S.N., cu varste de 26, respectiv 35 ani, care intentionau sa intre ilegal in tara noastra cu scopul de a-si continua ulterior calatoria spre o tara din Spatiul Schengen.
Din cercetari a mai rezultat faptul ca cei doi barbati au beneficiat de ajutorul altor doi conationali, care i-au transportat cu un autoturism pana in apropierea frontierei bulgaro-romane, de unde le-au indicat zona prin care sa treaca ilegal frontiera in Romania.
Politistii de frontiera romani au identificat autoturismul in cauza, marca Volkswagen inmatriculat in Albania, in care se aflau cetatenii albanezi L.H. si N.V., cu varste de 31 respectiv 52 ani, care trecusera legal frontiera, prin P.T.F. Negru Voda, in aceeasi seara. Unul dintre pasagerii din autoturism a declarat ca este ruda cu unul dintre migranti si ca intentiona sa-i preia din Romania pentru a-i transporta intr-o tara din Spatiul Schengen.
Barbatii depistati pe frontiera verde sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie predati autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.
De asemenea, unul dintre facilitatori, ruda unuia dintre barbati, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar cealalta persoana pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de migranti, fapte prevazute si sanctionate de art. 263, alin. 1 Cod Penal, respectiv art. 48 raportat la art. 263 din Codul Penal.
Cei doi facilitatori au fost retinuti pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, iar autoturismul in cauza a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, care sunt continuate de politistii de frontiera romani sub indrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana