6 februarie 2015

Zeci de mii de pachete de tigari confiscate la frontiera de est


    In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tigari in urma carora au descoperit si ridicat in vederea confiscarii, aproximativ 34.200  pachete de tigari de contrabanda ce urmau a fi introduse ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania.
In cadrul acestor actiuni, politistii de frontiera au depistat cinci persoane, patru cetateni romani si un sirian, care sunt implicate in activitatea infractionala, una dintre ele fiind retinuta pentru 24 de ore, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 222.500  lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

Aproximativ 14.000 pachete cu tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera ieseni
  • In data de 05 februarie a.c., in jurul orei 07.50, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, impreuna cu politisti din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ- Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au organizat o actiune specifica pe timpul careia au oprit in trafic, in localitatea de frontiera Cristesti, un autoturism marca Renault Laguna, inmatriculat in judetul Iasi, condus de cetateanul roman Bogdan F., in varsta de 29 ani.

    Barbatul era insotit de cetateanul roman Teodor B., in varsta de 24 ani, care avea antecedente penale, acesta fiind depistat in anii 2013 si 2014 incercand sa introduca ilegal tigarete de contrabanda in Romania.

    In urma controlului asupra autoturismului, lucratorii nostri au descoperit pe bancheta din spate si in portbagaj, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care persoanele si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora.

    La controlul amanuntit, politistii de frontiera au constatat ca in coletele din masina erau 7.880 pachete de tigari marca Ashima.

    Cu privire la cele constatate cei doi tineri au declarat ca au gasit coletele la iesirea din satul Bosia si intentionau sa le transporte la o sectie de politie de pe raza municipiului Iasi.
  • Si politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au organizat o actiune specifica, in data de 04 februarie a.c., pe timpul careia au depistat, pe malul raului Prut, cinci colete ce contineau cantitatea de 6. 880 pachete de tigari diferite marci.

    Tigarile, descoperite in cele doua cazuri, in valoare totala de 141.317 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, in cauza fiind efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

    Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.
Cetatean roman retinut pentru 24 de ore fiind depistat, pentru a doua oara, cu tigari de contrabanda
In data de 05 februarie a.c., in jurul orei 06.50, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati - I.T.P.F. Iasi, care executa misiunea cu autospeciala dotata cu aparatura de termoviziune, a observat, pe directia localitatii de frontiera Vanatori, un atelaj hipo care se deplasa dinspre fasia de protectie catre interiorul tarii.
Imediat a fost declansata o actiune specifica, pe timpul careia politistii de frontiera au oprit atelajul, in care se aflau cetatenii romani Bogdan C. si Catalin F., in varsta de 31 respectiv 33 de ani.
Cele doua persoane au declarat ca se aflau in zona pentru a demola o cladire abandonata din cadrul unei ferme parasite.
In urma controlului atelajului, colegii nostri au descoperit, pe langa diverse unelte si 22 de pachete de tigari marca Plugarul cu timbru de acciza R. Moldova, pe care cei doi au declarat ca le-au cumparat din municipiul Galati pentru consumul propriu.
Extinzand cercetarile in zona, in apropierea fasiei de protectie, intr-un canal colector, lucratorii nostri au descoperit 20 de saci de rafie, in care se aflau pachete cu tigarete din acelasi lot.
In urma inventarierii celor 20 de saci a rezultat un numar de 17.201 pachete tigarete, in valoare de 75.836 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Fata de Catalin F. care a mai fost depistat de politistii de frontiera galateni in anul 2009, in cadrul operatiunii Matelotii, incercand sa introduca ilegal tigarete de contrabanda in Romania, a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.
2.200 pachete de tigari ascunse pe o nava, depistate la Galati
In data de 05 februarie a.c., intre orele 12.00 - 16.00, in baza unui plan comun de actiune incheiat intre Punctul de Trecere a Frontierei Galati-port cu Biroul de Politie Transporturi Navale Galati si Biroul Vamal Galati s-a organizat si desfasurat o actiune pe linia contrabandei si a fraudelor vamale.
In acest scop s-a efectuat un control amanuntit asupra unei nave sub pavilion Panama cu un echipaj format din 13 marinari, nava aflata la incarcare cu cereale in Portul Galati.
In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera, politisti din cadrul Biroului Transporturi si inspectori vamali a descoperit, ascunse la nivelul 3 al navei, in plafonul unei cabine neocupate folosita ca spatiu de depozitare, cantitatea de 730 pachete de tigari marca Assos, fabricate in Grecia.
Extinzand cercetarile echipa comuna de control a mai descoperit in plafonul salii de comanda a navei, alte 1.470 de tigarete, tot marca Assos fabricate in Grecia.
Ofiterul secund, cetateanul sirian A. S. in varsta de 25 de ani, a declarat ca tigarile ii apartin si ca le-a cumparat din Turcia, intentionand sa le comercializeze.
Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 5.404 lei in vederea confiscarii, cetateanul sirian fiind sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana