13 februarie 2015

Urmariti general depistati la frontiera


Politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut doi cetateni romani, pe numele carora erau eliberate mandate europene de arestare, unul dintre ei incercand sa treaca ilegal frontiera de stat folosindu-se de documentul de identitate al altei persoane.
In data de 12.02.2015, orele 23.50 la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - I.T.P.F. Oradea, s-au prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasageri intr-un autoturism marca Audi, inmatriculat in Marea Britanie, Cosmin G. in varsta de 25 de ani din jud. Mehedinti si o persoana de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca unul dintre barbati a prezentat o carte de identitate care nu-i apartinea deoarece prezenta diferente de fizionomie fata de fotografia aplicata in document, motiv pentru care cei doi barbati au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma verificarilor in bazele proprii s-a constat ca persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate romanesca este de fapt cetateanul roman Alin P., in varsta de 37 ani, din jud. Mehedinti si este cautat pentru arestare in vederea extradarii, alerta emisa de Franta, in data de 04.09.2014, pe numele sau fiind emis un mandat european de arestare pentru savarsirea mai multor infractiuni contra proprietatii, cu pagube de sute de mii de euro.
De asemenea, tot cu ocazia controlului s-a constatat ca si Cosmin G. figureaza ca fiind cautat pentru arestare in vederea extradarii, alerta emisa de Austria, in data de 18.07.2014, pentru savarsirea mai multor infractiuni de furt cu pagube de aproximativ 124.000 de euro.
Politistii de frontiera i-au intocmit lui Alin P. lucrare penala pentru savarsirea infrcatiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cei doi au fost predati la I.P.J. Arad in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana