1 februarie 2015

Tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 180.000 lei, ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
  • In data de 31 ianuarie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorul P.F. Sarasau, pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, a observat pe raza localitatii de frontiera Teceu Mic, judetul Maramures, localitate situata pe malul romanesc al raului Tisa, mai multe persoane de sex masculin care trecusera prin apa din Ucraina si depozitau pe malul romanesc, unde se afla stationata o autoutilitara, mai multe colete voluminoase.

    Imediat politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea acestora efectuand somatiile legale prin voce. Barbatii nu s-au supus, fapt pentru care a fost executat, conform procedurilor legale in vigoare, un foc de avertisment in plan vertical. Nici de aceasta data persoanele in cauza nu s-au oprit, au abandonat coletele si au sarit in apele raului Tisa, retragandu-se in Ucraina.

    La fata locului au fost descoperite 27 de colete ce contineau tigari si un microbuz marca Volkswagen, inmatriculat in Romania, cu care urmau sa fie transportate tigarile.

    Masina si tigarile au fost duse la sediul sectorului unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.780 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 167.000 lei, Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar microbuzul a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

    In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate, si a documentarii intregii activitati infractionale, fiind anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene despre caz.
  • Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control in zona de frontiera, au depistat pe raza municipiului Sighetu Marmatiei o persoana de sex masculin care comercializa, pe strada, tigari de provenienta ucraineana.

    In momentul in care echipajul politiei de frontiera a procedat la legitimarea barbatului, acesta a fugit, fiind depistat in curtea unui imobil, in timp ce ascundea tigarile intr-o lada frigorifica, ajutat de o alta persoana,

    Cele doua persoane au fost identificate ca fiind Ioan K. si Ionut K., in varsta de 61 respectiv 27 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.

    La controlul efectuat in lada frigorifica au fost descoperite 1.460 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 13.000 lei.
Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii iar barbatii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana