14 august 2015

Aproximativ 36 kg de "marijuana africana", depistate pe Aeroportul Henri Coanda


  Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - structura centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Politiei de Frontiera Aeroport Henri Coanda si lucratori ai Biroului Vamal Otopeni au depistat  un cetatean roman pe Aeroportul International "Henri Coanda" in timp ce intentiona sa introduca in Romania 18 pachete ce contineau aproximativ 36 kg  de "Khat", un drog de mare risc, aduse din Etiopia.
In data de 13.08.2015, ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda - Otopeni, s-a prezentat pentru a intra in tara calatorind din directia Addis Abeba (Etiopia), via Cairo (Egipt) si Istanbul (Turcia), cetateanul roman N. B., in varsta de 48 de ani.
Actionand in baza unei analize de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un controlul amanuntit asupra bagajelor barbatului, ocazie cu care au fost descoperite 18 pachete in greutate totala de 35.95 kg ce contineau o substanta vegetala, constand in frunze uscate si tocate.
In cadrul cercetarilor preliminare, barbatul a declarat ca substanta vegetala reprezinta frunze de Khat pe care le-a achizitionat din Etiopia pentru a le transporta la Viena, in vederea comercializarii.
Intreaga cantitate de substanta vegetala a fost transmisa spre expertizare la Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor si Precursorilor din I.G.P.R.
In cauza se efectueaza acte de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc, prev. de art.2 alin.1si 2 din Legea 143/2000 fata de cetateanul roman N. B.
In data de 13 august 2015 s-a dispus retinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat, astazi, 14.08.2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana