25 august 2015

Captura de peste 50.000 pachete tigari la frontiera de nord


  In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 50.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 500.000 lei, iar doi suceveni, sot si sotie, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
  • Ieri, 24 august, in baza unor date detinute la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti, jud. Suceava, conform carora la un imobil de pe raza localitatii Vicovu de Sus este depozitata o insemnata cantitate de tigari, lucratorii nostri au intreprins masuri de monitorizare a persoanelor suspecte si de documentare a activitatii infractionale.

    Astfel, politistii de frontiera au observat doua persoane, un barbat si o femeie, care dupa ce au incarcat intr-un autoturism Mitsubishi, mai multe colete cu tigari de contrabanda, au incercat sa paraseasca locatia in cauza. Imediat lucratorii nostri au intervenit, oprind autoturismului la iesirea din curtea imobilului.

    Politistii de frontiera au procedat la identificarea celor doua persoane, Costel C., in varsta de 38 de ani si Lenuta C., de 35 de ani, sot si sotie, care erau proprietarii imobilului.

    Totodata, in masina au fost descoperite 12 colete cu tigari, motiv pentru care, lucratorii nostri au procedat la verificarea unor spatii din curtea imobilului.

    In urma actiunii, au mai fost descoperite in anexele din curte, alte 70 de colete cu tigari, in total fiind ridicate in vederea confiscarii 82 baxuri, care contineau 40.950 pachete tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare totala de 409.500 lei.

    Drept urmare, cei doi suceveni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta, cercetarile fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

    Totodata, autoturismul, marca Mitsubishi, in care au fost descoperite tigari, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

  • Intr-un alt caz, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit in apropierea frontierei de stat, ascunsa in vegetatie, cantitatea de 10.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.

    Tigarile in valoare de aproximativ 100.000 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana