5 august 2015

Tigari in valoare de aproximativ 195.000 lei, confiscate la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, 20.964 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 195.000 lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere.
  • In seara zilei de 04 august a.c., in jurul orei 22.30, s-a prezentat in P.T.F. Siret, judetul Suceava, pe sensul de intrare in tara, S. Andreea, de cetatenie romana, in varsta de 30 ani, domiciliata in mun. Suceava, conducand un autoturism marca Opel, inmatriculat in Ucraina.

    Existand suspiciuni ca aceasta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.

    Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata in vederea sustragerii de la controlul vamal, in semiaripile spate ale autoturismului, cantitatea de 464 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

    Tigarile in valoare de 566 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar S.Andreea a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

  • Tot ieri, in jurul orei 08.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, judetul Suceava, au observat in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete spre interiorul tarii.

    Imediat, politistii de frontiera au intervenit, folosind somatiile legale prin voce pentru retinerea acestora. Deoarece barbatii au abandonat coletele, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale in vigoare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical. Nici de aceasta data barbatii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activitati specifice in vederea depistarii persoanelor in cauza, fiind anuntate si autoritatile statului vecin pentru cercetarea in comun a cazului.

    La cercetarea zonei, politistii de frontiera au descoperit 20 colete ce contineau 11.500 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 115.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Azi noapte, in jurul orei 00.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, judetul Maramures, a observat pe malul romanesc al raului Tisa trei persoane langa o barca pneumatica.

    Lucratorii nostri au somat persoanele in cauza, care, la vederea politistilor de frontiera au sarit in apa si s-au retras pe teritoriul ucrainean.

    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea retinerii persoanelor implicate in activitatea infractionala.

    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a descoperit in zona 9 colete care contineau tigari si o barca pneumatica.

    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 39.600 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    In continuare se fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S. P.F. Valea Viseului, judetul Maramures, au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat 9 colete care contineau cantitatea de 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 39.600 lei.
In toate cazurile, cele 20.964 pachete de tigari, in valoare totala de aproximativ 195.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana