7 august 2015

Contrabanda cu motodeltaplanul la frontiera de Nord


  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in urma carora au fost descoperite si confiscate 14.800 pachete tigari, in valoare de peste 130.000 de lei.
Intr-unul din cazuri, tigarile au fost transportate peste frontiera cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni, in prezent cercetarile fiind efectuate in comun cu autoritatile statului vecin, pentru depistarea persoanelor implicate.
  • Ieri, 6 august 2015, in jurul orei 4.00, politistii de frontiera de pe raza jud. Satu Mare au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care s-a deplasat peste linia de frontiera, din Ucraina in Romania, dupa care s-a intors pe teritoriul statului vecin.

    S-a procedat la monitorizarea si cercetarea zonei de pe traseul aparatului de zbor, iar intr-un lan de porumb, de pe raza localitatii Turulung, jud. Satu Mare, au fost descoperite 20 de colete care contineau tigari de provenienta ucraineana.

    In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 10.000 pachete tigari, marca Jin Ling, in valoare de 88.200 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

    Totodata, au fost anuntate si autoritatile statului vecin despre eveniment, in vederea cercetarii in comun a cazului.

    In continuare, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar impreuna cu autoritatile statului vecin se desfasoara activitati specifice in vederea identificarii si retinerii persoanelor implicate.
  • De asemenea, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au mai descoperit, la frontiera verde, in apropierea frontierei de stat, ascunsa in vegetatie, cantitatea de 4.800 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.
Tigarile in valoare de peste 42.200 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana