2 august 2015

Tigari in valoare de 154.500 lei confiscate de catre politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in cadrul unor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tutun, cantitatea de 18.630 pachete tigari, in valoare de peste 154.000 lei. Tigarile au fost confiscate, doi cetateni romani, un barbat din Maramures si o femeie din Satu Mare, sunt cercetati pentru contrabanda, iar doua autoturisme au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontier.

  • Ieri, 1.08.2015, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Petea, jud. Satu Mare impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

    Astfel, lucratorii nostri au depistat si identificat pe raza localitatii Lazuri, jud. Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Pasat, care se afla stationat pe un teren agricol din localitate si despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.

    In autoturism se afla un barbat care in urma identificarii s-a stabilit ca este cetateanul roman Flaviu C. de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.

    In urma controlului asupra masinii, politistii de frontiera au descoperit, in portbagaj, 3 colete voluminoase in care erau tigari de contrabanda, de provenienta ucraineana.

    Drept urmare, s-a luat masura conducerii barbatului impreuna cu masina la sediul politiei de frontiera, unde in urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca este vorba de 1.130 pachete tigari, in valoare de peste 5.000 lei.
  • La scurt timp, lucratori din cadrul acelorasi structuri, au depistat si oprit in trafic, un alt autoturism, de aceeasi marca, pe comunicatia Lazuri - Satu Mare, condus de catre Monica L. de 33 de ani, domiciliata pe raza jud. Satu Mare.

    Si in acest autoturism, lucratorii nostri au descoperit, in portbagaj, 7 pungi care contineau tigari de provenienta ucraineana, asupra carora femeia nu avea documente de provenienta.

    In urma inventarierii tigarilor, s-a stabilit ca este vorba de 1.000 pachete tigari, in valoare de 4.500 lei.
In ambele cazuri, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, autoturismele Volkswagen Pasat au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor, iar cele doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Totodata, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, la frontiera verde, in apropierea frontierei de stat, ascunsa in vegetatie, cantitatea de 16.500 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.

    Tigarile in valoare de peste 145.000 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale. 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana