3 august 2015

Cinci srilankezi, doi afgani si o calauza ucraineana, retinuti de politistii de frontiera in zona Pardina


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat, in zona localitatii de frontiera Pardina din judetul Tulcea, cinci cetateni din Sri Lanka, doi din Afganistan si o calauza din R. Ucraina, care au trecut fluviul Dunarea cu o ambarcatiune, intentionand sa intre ilegal in tara noastra.
In data de 03.08.2015, in jurul orei 03.45, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Pardina, judetul Tulcea, actionand in baza unei informatii, au desfasurat in zona de competenta, o actiune de prevenire si combatere a migratiei ilegale, in urma careia au identificat, la intersectia canalelor Stipoc si Pantelei, opt persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona si nu vorbeau limba romana.
Grupul de persoane a fost condus pentru verificari la sediul S.P.F. Pardina, unde s-a stabilit faptul ca cinci dintre barbati sunt cetateni srilankezi, doi sunt afgani si un altul ucrainean.
Acestia au declarat ca la adapostul intunericului, au traversat fluviul Dunarea dinspre R. Ucraina, cu o ambarcatiune, calauza fiind cetateanul ucrainean, K. Oleg, in varsta de 50 de ani. Cetatenii srilankezi si afgani, au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au inceput cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de "intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat" si "trafic de migranti", urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana