17 august 2015

Iaht sub pavilion austriac repus pe linia de plutire de catre politistii de frontiera mehedinteni


Echipajul unei ambarcatiuni de patrulare si interventie a politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare a salvat doi cetateni austrieci aflati pe un velier, care esuase pe un banc de nisip si care se afla in pericol de a se inclina, deteriora si "lua apa", in apropierea portului Garla Mare (km. fl. 840 al Dunarii).
Ambarcatia de agrement esuase in bancul de nisip din cauza curenului puternic si apelor scazute ale fluviului Dunarea si se afla in imposibilitatea de a naviga.

Duminica dupa amiaza, politistii de frontiera din compunerea echipajului ambarcatiunii Harpon 550, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare, aflati in misiune de patrulare si supraveghere a frontierei de stat pe fluviul Dunarea, au observat pe directia localitatii Garla Mare (km. fl. 840 al Dunarii) un velier sub pavilion austriac esuat pe un banc de nisip. La bordul velierului se aflau doua persoane care faceau semne cu mana si au solicitat de urgenta ajutorul politistilor de frontiera.
Echipajul navei de patrulare a politiei de frontiera s-a deplasat rapid pe fluviu, pe directia bancului de nisip, pentru a interveni in ajutorul cele doua persoane aflate in pericol si ambarcatiei pe care se aflau acestia.
Ajunsi langa velierul sub pavilion austriac Vitrieul, politistii de frontiera au constatat ca acesta era esuat in bancul de nisip si inclinat pe partea stanga, fiind in pericol sa se rastoarne. Cele doua persoane, cetateni austrieci, le-au spus politistilor de frontiera ca in momentul ridicarii ancorei curentul puternic cauzat scaderea apelor Dunarii, precum si o functionare gresita a sonarului, le-a impins velierul in bancul de nisip. Cu ajutorul unei parame, prin mai multe manevre de navigatie si cu multa atentie pentru a evita eventualele avarii la sistemul de guvernare al velierului, politistii de frontiera au reusit sa o repuna ambarcatia pe linia de plutire si sa o remorcheze in siguranta pe senalul navigabil.
Cei doi cetateni austrieci, o femeie si un barbat, in vasta de 46 si 47 ani, plecati in croaziera din Linz si avand ca destinatie portul Ruse, le-au multumit politistilor de frontiera mehedinteni pentru indicatiile de navigatie primite si pentru faptul ca prin modul rapid in care au actionat i-au salvat de la un posibil accident si astfel si-au putut continua calatoria.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana