3 martie 2016

Captura record de tigari la frontiera de Est - peste 60.000 pachete de tigari de contrabanda confiscate

 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi, pe timpul desfasurarii unor misiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, au descoperit in trei atelaje hipo, 60.390 pachete tigari de contrabanda.
  • In data de 02 martie a.c., in jurul orei 09.00, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in cadrul careia au descoperit, pe directia localitatii de frontiera Sendreni, in apropierea malului romanesc al raului Prut, un atelaj hipo abandonat in care se aflau patru colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, acoperite cu coceni de porumb.
    Pe timpul cercetarilor la fata locului a fost folosit cainele NOI, specializat in prelucrarea urmelor de miros, care i-a condus pe politistii de frontiera la domiciliul cetateanului roman C.B., in varsta de 22 ani, unde in luna iulie a anului trecut lucratorii nostri au mai descoperit 4.750 pachete de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
    La adresa respectiva se afla prietena lui C. B., in varsta de 17 ani, care a declarat ca in dimineata zilei de 02 martie s-a deplasat la malul raului Prut, cu un atelaj hipo pentru a aduna lemne. Cu aceasta ocazie, a gasit la malul raului coletele invelite in folie de culoare neagra ce contineau tigari de provenienta Republica Moldova, pe care le-a incarcat in atelajul hipo, cu intentia de a le transporta la domiciliu.
    In urma inventarierii continutului coletelor din atelajul hipo, a rezultat cantitatea de 6.000 pachete de tigari, marca Plugarul, de provenienta R. Moldova, in valoare de aproximativ 27.229 lei.
  
  • Tot in data de 02 martie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani - I.T.P.F. Iasi, actionand in baza unor informatii, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 19.00, o patrula a politiei de frontiera a observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte la malul raului Prut, pe teritoriul Romaniei, mai multe persoane care incarcau colete in doua atelaje hipo.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, moment in care acestea au abandonat coletele si atelajele si au incercat sa fuga, dispersandu-se pe mai multe directii.
    In urma cercetarilor efectuate, in cele doua atelaje au fost descoperite 109 colete, care contineau 54.390 pachete cu tigari, marcile Kent, Marble, Ritm si Ashima, in valoare de aproximativ 500.000 lei.
 
In cele doua cazuri, tigaretele in valoare totala de 527.229 lei au fost ridicate in vederea confiscarii politistii de frontiera efectuand acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova si Ucraina, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana