13 martie 2016

Doi ieseni depistati transportand peste 7.800 pachete de tigari intr-o caruta


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi - I.T.P.F. Iasi au identificat doi cetateni romani care transportau cu un atelaj hipo, peste 7.800 pachete tigarete de contrabanda.
In data de 12 martie a.c., in jurul orei 01.00, actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in cadrul careia au observat pe directia localitatii de frontiera Frasuleni, un atelaj hipo care se deplasa spre malul romanesc al raului Prut, in care se aflau doua persoane de sex masculin.
Lucratorii nostri au procedat la supravegherea, cu ajutorul aparatului de vedere pe timp de noapte, a  atelajului si a celor doi barbati si au observat cum acestia dupa ce au ajuns la malul raului Prut au incarcat mai multe colete voluminoase.Politistii de frontiera au oprit pentru control atelajul si pe cele doua persoane, iar in urma controlului efectuat, au descoperit cinci colete, invelite in folie de culoare neagra, in care erau tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.
Barbatii, cetatenii romani C.A. si D.B., in varsta de 36 respectiv 25 ani, domiciliati pe raza judetului Iasi, au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari. Cu privire la cele constatate, C.A. a declarat ca a fost contactat de un cetatean roman care i-a propus ca in schimbul sumei de 2.000 lei sa transporte tigaretele de la malului romanesc al raului Prut pana in apropierea localitatii Frasuleni.
Totodata, in urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 7.865 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta R. Moldova.Tigaretele in valoare de aproximativ 56.722 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana