7 martie 2016

Retea de trafic de migranti destructurata

Politisti de frontiera din cadrul I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti - Otopeni, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de migrant.
La data de 29.02.2016 si 04.03.2016 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor N.A., cetatean armean, P.S., E.A.G., cetateni romani si W.N.D., cetatean irakian, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trecere frauduloasa a frontierei de stat in forma continuata si trafic de migranti.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada noiembrie 2015 -februarie 2016 inculpatii au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, respectiv calauzirea migrantilor de origine araba (de cetatenie siriana, afgana, irakiana si palestiniana), prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei, prin zona verde, in vederea transportarii acestora catre state din vestul Europei.
La data de 28 februarie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si politisti de frontiera din cadrul I.G.P.F. au depistat la frontiera Romaniei cu Ungaria un transport de 8 migranti (4 femei, 3 copii minori si un barbat de cetatenie siriana si irakiana) care urmau sa treaca fraudulos frontiera de stat a Romaniei, cu sprijinul membrilor grupului infractional organizat.
S-a retinut ca membrii grupului infractional au transportat migrantii cu doua autoturisme, pe ruta Bucuresti-Sibiu-Deva-judetul Arad.
Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor N.A. si W.N.D. pentru o perioada de 30 de zile iar fata de inculpatii P.S. si E.A.G. luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.
Actiunea a fost efectuata impreuna cu politisti de frontiera din cadrul I.G.P.F. - Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti - Otopeni.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul roman de Informatii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. La actiune au participat si jandarmi.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana