8 aprilie 2014

14 migranti ascunsi intr-un autocamion, depistati la P.T.F. Calafat


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit, ascunsi intr-un autocamion, intr-un loc special amenajat in compartimentul marfa, 12 sirieni si 2 irakieni, care incercau sa intre ilegal in Romania.
Cei 14 migranti au declarat ca, pentru a ajunge in Suedia, au platit unor calauze, in tarile de origine, sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 euro.

In data de 08.04.2014, ora 00.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetateanul grec Markos F., in varsta de 48 de ani.
In urma controlului amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport de catre echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari, au fost descoperite, in compartimentul marfa, in spatele unui perete metalic, paisprezece persoane de sex masculin.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca cei in cauza sunt 12 cetateni sirieni si 2 cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 18 si 32 de ani.
Acestia au declarat ca au plecat in urma cu o luna din Siria, pe ruta Turcia - Grecia, au ajuns intr-o parcare din Atena de unde au fost preluati de catre un cetatean grec si urcati intr-un camion cu destinatia Suedia. Pentru aceasta calatorie cei 14 migranti au declarat ca platit unor calauze a caror identitate nu o cunosc, in tarile de origine, sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro. Soferul autovehiculului a declarat ca nu avea cunostinta despre existenta migrantilor in camionul pe care il conducea.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, barbatii au fost predati Politiei de Frontiera Bulgara in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana