10 aprilie 2014

Utilaje in valoare de 70.000 de euro, declarate furate din Uniunea Europeana, descoperite de politistii de frontiera


Politistii de frontiera au intocmit dosare penale unui cetatean britanic si unui roman care intentionau sa treaca frontiera cu utilaje, in valoare totala de aproximativ 70.000 euro (o semiremorca, un tractor si o betoniera), declarate furate din state ale Uniunii Europene.
  • In data de 08.04.2014, in jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul britanic Colin B., in varsta de 57 ani, care conducea un ansamblu de autovehicule format dintr-un cap tractor si o semiremorca marca Schmitz, cu numere de inmatriculare bulgaresti.
    Soferul transporta, in semiremorca, trei utilaje agricole (tractoare), de diferite marci (Claas, Redrock, Kubota).
    In urma verificarilor in bazele de date, politistii de frontiera aradeni au constatat faptul ca semiremorca marca Schmitz figureaza cu mentiunea bun cautat pentru confiscare in sensul ca aceasta este declarata furata in Franta din data de 07.11.2013, iar unul dintre cele trei tractoare, cel marca Claas, era declarat furat din Anglia, in data de 28.03.2014.
    Fata de cele constatate soferul a declarat ca nu stia ca autovehiculele sunt furate, acesta avand rolul de a transporta marfa din Anglia in Bulgaria.
  • In data de 10.04.2014, ora 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera cetateanul roman Anghel S., in varsta de 46 ani, care conducea o auto-betoniera marca Mercedes, cu numere de inmatriculare spaniole, fabricata in anul 2006.
    Procedand la verificarea autovehiculului in bazele de date specifice, lucratorii nostri au constatat ca acesta figureaza ca fiind furata din Spania, in data de 18.06.2013.
    Barbatul a declarat ca a fost contactat de un barbat a carui identitate nu o cunoaste, pentru a transporta betoniera intr-o localitate din Grecia, in schimbul sumei de 250 euro, fara a cunoaste faptul ca aceasta figureaza ca fiind furata.
Politistii de frontiera le-au intocmit soferilor acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire si conducere a unei semiremorci neinmatriculate pe drumurile publice, respectiv de complicitate la furt.
Cele trei vehicule, in valoare totala de 70.000 euro, au fost indisponibilizate la sediile Politiei de Frontiera, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, sa fie dispuse masurile legale care se impun

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana