9 aprilie 2014

Perchezitii la contrabandistii de tigari din Negresti Oas


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, au efectuat ieri, 8 aprilie, patru perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane implicate in activitati de contrabanda.
La domiciliile celor in cauza au fost descoperite cinci permise de conducere - Ilinois - SUA suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile si 12 cartele telefonice in diferite retele, precum si cantitatea de 429 grame de aur care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
Documentarea activitatii infracionale a suspectilor a fost realizata cu cu sprijinul de specialitate al S.R.I. Satu Mare si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Inca din luna octombrie 2013, politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei - S.P.F. Negresti Oas, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti Oas, cu sprijinul de specialitate al S.R.I. Satu Mare si Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au demarat activitati de monitorizare a mai multor persoane, cetateni romani, care aveau in preocupari activitati de contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
In urma monitorizarii activitatii infractionale, barbatii au fost depistati si retinuti de catre lucratorii nostri, in urma unor actiuni punctuale desfasurate in cursul lunii martie, in timp ce incercau sa introduca ilegal in Romania, prin zonele de responsabilitate a S.P.F. Negresti Oas si Sarasau, 37.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Tigarile, in valoare de aproximativ 330.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar un autoturism de teren marca Mitsubishi, folosit la activitatea infractionala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
In cauza s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar in ziua de 8 aprilie a.c., incepand cu ora 6.00, politistii de frontiera delegati de procurorul de caz  au descins la 4 domicilii de pe raza localitatilor Negresti Oas si Vama, jud. Satu Mare, apartinand suspectilor.
Pe timpul efectuarii perchezitiilor, una dintre persoanele vizate s-a ascuns in podul casei, iar in momentul in care aceasta a fost observata de catre lucratorii nostri, a devenit violenta. Barbatul a fost retinut de catre politistii de frontiera, timp in care acesta a opus rezistenta, fapt pentru care a fost imobilizat si incatusat.
In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, inscrisuri si indicii care atesta implicarea celor vizati in activitati infractionale, cinci permise de conducere - Ilinois - SUA suspecte a fi falsificate, 18 telefoane mobile si 12 cartele telefonice in diferite retele, precum si cantitatea de 429 grame de aur.
Totodata, la domiciliul unuia dintre suspecti au fost descoperite banchetele autoturismului Mitsubishi, folosit la transportul tigarilor, retinut de catre lucratorii nostri in data de 24 martie a.c.
De asemenea, au fost puse in executare mandate de aducere, 4 persoane fiind duse pentru audieri, iar doua dintre ele urmeaza a fi prezentate astazi instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si complicitate la contrabanda.
In prezent procurorul de caz si politistii de frontiera delegati de catre acesta desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana