7 aprilie 2014

Minor depistat la frontiera, ascuns in geanta bunicii


 In timpul controlului unui microbuz care avea ca destinatie Polonia, politistii de frontiera bihoreni au descoperit un minor, in varsta de un an, ascuns intr-o geanta de mana.
Din verificari s-a stabilit ca minorul fusese ascuns de bunica sa, cetatean bulgar si pasager in microbuz, cu intentia de a-l trece ilegal frontiera pentru a-l duce la mama sa, in Polonia.

In data de 06.04.2014, in jurul orei 17.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, jud. Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara o femeie, cetatean bulgar, ca pasagera intr-un microbuz marca VW, inmatriculat in Bulgaria.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera bihoreni au descoperit, ascuns in bagajul personal de mana al femeii, un baietel minor.
Din primele cercetari, a rezultat faptul ca persoana descoperita este cetatean bulgar, se numeste Nadya A. si are 32 ani, iar minorul este tot cetatean bulgar si are varsta de un an.
Femeia care l-a ascuns a declarat ca este bunica acestuia si a motivat gestul sau prin faptul ca dorea sa duca minorul in Polonia, la mama lui, insa documentele legale de calatorie ale copilului expirasera in urma cu aproximativ 2 luni. Nadya A. a declarat ca a intrat legal in Romania cu minorul, la o data anterioara expirarii documentului si acum s-au decis sa plece spre Polonia, unde urma sa ii actualizeze actele.
Politistii de frontiera i-au intocmit cetatenei bulgare Nadya A. actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.
Minorul a fost predat unui centru din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor pana va fi incredintat parintilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana