25 aprilie 2014

Contrabandist depistat cu ajutorul cainelui de urma


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au confiscat, la frontiera cu Ucraina, peste 7.800 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 70.000 de lei.
Pe timpul desfasurarii actiunii, lucratorii nostri au executat patru focuri de arma, in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Unul dintre barbatii implicati in transportul tigarilor a fost identificat cu ajutorul cainelui de urma Noza, care a mers pe urmele fugarului pana la domiciliul acestuia.

Ieri, 24 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 17.00, lucratori din cadrul sectorului au observat, pe directia localitatii Crasna Viseului, jud. Maramures, mai multe persoane care transportau, in spate, catre interiorul tarii colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie si un echipaj canin care au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Persoanele in cauza au ignorat si de aceasta data avertismentul, fugind de la fata locului.
Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
La fata locului, au fost descoperite 16 colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana.
Cu ajutorul cainelui de urma Noza, politistii de frontiera au ajuns la domiciliul uneia dintre persoanele implicate in transportul tigarilor, un cetatean roman, S. V., de 25 de ani, domiciliat pe raza comunei Bistra.
In continuarea cercetarilor, au fost inventariate cele 16 colete si s-a constatat ca acestea contin 7.830 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Jin Ling, in valoare de aproximativ 70.000 de lei.
Ulterior, autoritatile de frontiera din Ucraina ne-au informat ca pe partea lor au fost retinuti doi cetateni romani si au descoperit doua colete cu tigari, facand parte din acelasi lot.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru retinerea persoanelor care au fugit de la fata locului, precum si a tuturor persoanelor implicate, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana