22 aprilie 2014

Trei cetateni moldoveni retinuti pentru contrabanda


 Politistii de frontiera botosaneni au depistat trei cetateni din Republica Moldova care au incercat sa introduca ilegal in tara 48.750 pachete tigari de contrabanda.
Pentru retinerea contrabandistilor, care au trecut tigarile peste raul Prut cu o barca, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga un foc de arma in plan vertical.
Cei trei cetateni moldoveni au fost retinuti pentru 24 de ore, cercetarile fiind continuate in cooperare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova.

In data de 21 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani, impreuna cu politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, actionand in baza unor informatii, au declansat o actiune pentru prevenirea si combaterea contrabandei cu tigari, pe directia localitatii de frontiera Paltinis.
In jurul orelor 20.30, politistii de frontiera au observat, in apropierea malului romanesc al raului Prut, trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la retinerea persoanelor, dar acestea au incercat sa fuga, ignorand somatiile verbale, fapt pentru care lucratorii nostri au tras un foc de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.
Politistii de frontiera au reusit retinerea celor in cauza, iar in cooperare cu autoritatile de frontiera ale statului vecin, care au descoperit pe teritoriul R. Moldova un autovehicul despre care exista indicii ca a fost folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, s-a stabilit ca persoanele retinute sunt trei cetateni ai Republicii Moldova, cu varste cuprinse intre 20 si 34 ani.
Totodata, s-a mai stabilit ca in coletele transportate de barbati erau 48.750 pachete tigari, marcile Rithm si Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova, pe care cei trei le-au transportat la malul romanesc al raului Prut cu ajutorul unei barci pneumatice.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Barbatii au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Darabani, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentati Judecatoriei Darabani, cu propunerea dispunerii masurii arestarii preventive pentru 29 zile.
Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana