14 aprilie 2014

76.000 pachete de tigarete ascunse in peretii unei cisterne, depistate la P.T.F. Albita


In urma unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tutun desfasurata la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, politistii de frontiera, in colaborare cu lucratorii vamali, au descoperit si indisponibilizat in vederea confiscarii 76.000 pachete de tigarete in valoare de 684.000 lei, care erau ascunse in peretii laterali ai unei cisterne.
In data de 13 aprilie a.c., in jurul orei 10.20, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru a intra in tara, Petru T., in varsta de 30 ani, cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes si o cisterna marca SD Coach Works, avand ca destinatie municipiul Ploiesti.
Pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit prin scanare cu aparatul cu raze X asupra cisternei.
In urma efectuarii controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in peretii laterali ai cisternei, cantitatea de 76.000 pachete de tigarete, de diferite marci si fara marcaje fiscale.
Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelorin valoare de 684.000 lei, in vederea confiscarii, iar ansamblul de vehicule, format din camionul marca Mercedes si cisterna, ambele in valoare de 157.500 lei, au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Husi, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, iar astazi va fi prezentat Judecatoriei Husi, cu propunerea dispunerii masurii arestarii preventive pentru 29 zile.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale in consecinta cu gravitatea faptelor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana