2 aprilie 2014

Doua tone de carne de pui improprie consumului, descoperite de politistii de frontiera giurgiuveni


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.T.P.F. Giurgiu au descoperit un cetatean bulgar care transporta cu o autoutilitara fara sistem de refrigerare si fara documente de provenienta, doua tone de carne de pui. Lucratorii nostri au anuntat inspectorii Directiei Sanitar Veterinare pentru Siguranta Alimentelor Giurgiu (DSVSA) care, dupa verificarea marfii, au stabilit ca e improprie consumului uman, l-au sanctionat pe bulgar si au dispus distrugerea marfii.
In data de 01.04.2014, ora 15.20, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Giurgiu au oprit in trafic, pe raza municipiului Giurgiu, o autoutilitara marca Mercedes condusa de cetateanul bulgar Bilgin I., in varsta de 33 ani.
Cu ocazia controlului autovehiculului, in compartimentul marfa au fost descoperite 200 de cutii ce contineau pulpe de pui, in cantitate totala de 2.000 kg. Cetateanul bulgar a refuzat sa prezinte documente de provenienta si detinere a marfii, fapt pentru care a fost condus la sediul S.T.P.F. Giurgiu.
In urma cercetarilor, politistii de frontiera au constatat ca autoutilitara nu este prevazuta cu sistem de refrigerare si era destinata unor societati din Oltenita si din Bucuresti.
Politistii de frontiera au anuntat reprezentantii DSVSA Giurgiu care dupa verificarea marfii, documentelor de insotire si conditiilor de transport, au stabilit ca marfa se afla in stare improprie consumului uman. Astfel, au aplicat cetateanului bulgar o sanctiune contraventionala in valoare de 1.000 lei si au dispus masuri complementare de confiscare si distrugere a marfii in valoare totala de 140.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana