1 aprilie 2014

Actiuni "in forta" pentru retinerea contrabandistilor de tigari


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 48 de ore, peste 38.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 338.000 lei. In cadrul actiunilor desfasurate, politistii de frontiera au depistat opt persoane (sapte cetateni romani si un cetatean ucrainean) care intentionau sa introduca ilegal tigarile in Romania, din Ucraina. Pentru retinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras cinci focuri de arma in plan vertical.
Noaptea trecuta, in jurul orei 03.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Sighetu Marmatiei au observat intr-o zona muntoasa, mai multe persoane care se indreptau inspre localitatea Rona de Sus, transportand colete voluminoase.
La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment, in plan vertical.
Nici de aceasta data persoanele somate nu s-au oprit, abandonand coletele si fugind in directii diferite.
In urma actiunii s-a reusit retinerea unui cetatean ucrainean, iar celelalte persoane au fugit spre teritoriul statului vecin, profitand de zona impadurita si intuneric.
La fata locului au fost descoperite 19 baxuri care contineau cantitatea de 9.460 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si F. Rusa, in valoare de 84.000 lei.
In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
In data de 31 martie a.c., in jurul orei 01.00, lucratorii din cadrul aceluiasi sector au observat pe raza localitatii Craciunesti, un autoturism pe care il suspectau ca transporta tigari fara documente legale, de provenienta ucraineana.
Lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii, moment in care aceasta a virat pe o strada laturalnica din localitate, iar la scurt timp autoturismul a fost descoperit abandonat.
Din primele verificari, in interiorul autoturismului au fost observate mai multe colete cu tigari, fapt pentru care masina a fost condusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 12.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 106.000 lei.
In continuarea cercetarilor s-a stabilit ca la activitatea de contrabanda au participat trei persoane domiciliate pe raza judetului Maramures. Una dintre ele avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari.
Cei trei maramureseni, cu varste cuprinse intre 24 si 26 de ani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
In data de 31 martie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Sarasau, jud. Maramures, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera au depistat in muntii Gutai, la o altitudine de peste 1000 de metri, un autoturism de teren in care se observau mai multe colete voluminoase care contineau tigari. Langa masina au fost observate trei persoane de sex masculin.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, reusindu-se retinerea lor. Autoturismul, tigarile precum si cei trei barbati au fost condusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
La controlul efectuat asupra masinii, au fost descoperite 20 de baxuri care contineau 9.620 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 85.600 lei.
Cei trei barbati, domiciliati pe raza judetului Maramures, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
In data de 30 martie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
Astfel, in jurul orei 01.00, lucratorii din cadrul sectorului au interceptat si oprit pentru control, pe raza localitatii Mara, un autoturism, marca Volkswagen, condus de un cetatean roman, de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
La controlul efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit opt colete ce contineau tigari. In urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete de provenienta ucraineana, in valoare de peste 35.400 lei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiuni de colectare, detinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Si politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au descoperit, azi dimineata, in zona de frontiera, pe directia localitatii Rona de Sus, 6 colete cu tigari.
In urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete tigari, pe provenienta ucraineana, in valoare de 27.000 de lei.
In continuare, se fac cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate in aceasta activitate infractionala, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Intreaga cantitate de tigari, 38.050 pachete, a fost ridicata in vedere confiscarii, iar autoturismele folosite la activitatile infractionale au fost indisponibilizate la sediul sectorului pana la finalizarea verificarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana