7 aprilie 2014

Sapte autovehicule furate, printre care doua autocamioane si un BMW Z3, descoperite de politistii de frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat, in urma actiunilor desfasurate la nivelul intregii tari, sapte autovehicule - doua autocamioane marcile Volvo si Iveco, precum si cinci autoturisme marcile BMW model Z3, Renault Megane Scenic, Volkswagen Passat, Ford Ka si Audi A3 - in valoare totala de aproximativ 315.000 lei, care figurau ca fiind furate sau erau cautate de autoritatile de politie din Uniunea Europeana.
De la inceputul anului 2014, politistii de frontiera au depistat 29 autovehicule declarate furate din strainatate.
  • La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita / I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul din R. Moldova Ion P., in varsta de 31 de ani, conducand un camion marca Volvo si cetateanul roman Sergiu M., in varsta de 50 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter si o remorca, pe care transporta un autoturism Renault Megane Scenic.
    In urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca autocamionul marca Volvo figureaza ca fiind declarat furat din Letonia, iar autoturismul marca Renault Megane Scenic figureaza ca fiind declarat furat din Belgia.
    Cu privire la cele constatate, soferii au declarat ca nu aveau cunostinta despre faptul ca autovehiculele figurau ca fiind furate.
    Politistii de frontiera le-au intocmit celor doi barbati dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, iar autocamionul in valoare de 90.000 lei si autoturismul in valoare de 12.000 lei au fost indisponibilizate in vederea continuarii si definitivarii cercetarilor.
  • Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta au desfasurat in data de 04.04.2014, in cooperare cu politisti din cadrul I.P.J. Constanta, o ampla actiune pe linia combaterii traficului international cu autoturisme furate, verificand mai multe locatii din municipiul Constanta si orasul Ovidiu, in care erau expuse autovehicule tip second-hand in vederea comercializarii.
    Au fost verificate un numar de 22 autoturisme, iar pentru trei dintre ele s-a constatat ca figureaza cu alerte in bazele de date, fiind cautate pentru a fi indisponibilizate.
    Primul autoturism depistat a fost un BMW model Z3, care figura ca fiind furat din Italia, urmat de un autoturism Ford Ka, furat din Franta si un Volkswagen Passat, semnalat ca fiind furat din Romania.
    Cele trei autoturisme erau expuse spre vanzare de cetateanul roman E.P., in varsta de 25 ani, domiciliat in judetul Constanta, care a declarat faptul ca autovehiculele ii apartin.
    Toate cele trei autoturisme, evaluate la aproximativ 48.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul Garzii de Coasta in vederea continuarii cercetarilor, urmand ca la finalizarea acestora sa fie luate masurile legale ce se impun.
    Barbatul in cauza este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire prin primirea, dobandirea, transformarea ori inlesnirea valorificarii unui bun, de catre o persoana care fie a cunoscut, fie a prevazut din imprejurarile concrete ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, chiar fara a cunoaste natura acesteia, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270 din Codul Penal.
  • Si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Calafat - jud. Dolj au depistat, in data de 04.04.2014, un cetatean bulgar, Shaban S., in varsta de 50 de ani, care conducea un autocamion Iveco cu numere de inmatriculare belgiene. In urma verificarilor efectuate in bazele de date a reiesit ca autocamionul figureaza ca fiind furat din Belgia.
    Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar autocamionul in valoare de 120.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Calafat.
  • In data de 06 aprilie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara Florin C. de 25 ani, domiciliat pe raza judetului Neamt, conducand un autoturism marca Audi A3.
    La controlul efectuat asupra autoturismului politistii de frontiera au constatat faptul ca seria de sasiu a acestuia prezinta urme de modificare.
    In urma verificarilor in bazele de date a rezultat faptul ca masina este declarata ca fiind furata din Franta inca din luna martie 2014. Conducatorul masinii a declarat faptul ca a cumparat autoturismul de la o alta persoana si nu avea cunostinta despre faptul ca acesta este furat.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt, iar autoturismul in valoare de 44.500 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
De la inceputul anului 2014, politistii de frontiera au depistat 29 autovehicule declarate furate din strainatate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana