22 ianuarie 2016

1.294 fiole cu substante dopante, descoperite de politistii de frontiera in motorul unui autoturism


 Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Sculeni, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit, ascunse intr-un loc special amenajat in galeria de admisie a motorului unui autoturism, 1.294 fiole ce contin testosteron, o substanta dopanta, cu grad mare de risc din categoria substantelor interzise prin lege.
In data de 21 ianuarie a.c., in jurul orei 17.15, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Audi A8, inmatriculat in Bulgaria, Iurie B., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 30 ani.
In baza informatiilor detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.
In urma controlului efectuat, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunse intr-un loc special amenajat in galeria de admisie a motorului autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, cantitatea de 1.294 fiole inscriptionate Testosterona E, solutie injectabila care contine testosteron, substanta dopanta cu grad mare de risc, inclusa in lista substantelor interzise prevazuta in Legea 104 / 2008.
Conform prevederilor legale, a fost dispusa masura retinerii substantelor interzise si a autoturismului, in valoare de 22.690 lei, in vederea confiscarii si sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 48.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana