28 ianuarie 2016

Cameruneze cu documentele altor persoane, depistate la frontiera


Politistii de frontiera aradeni au depistat doua femei din Camerun care au incercat sa iasa ilegal din tara, folosindu-se de documentele altor persoane.
In data de 27.01.2016 ora 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Csanadpalota, judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasagera intr-un autocar care circula pe relatia Romania - Franta, o persoana de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberata de autoritatile franceze.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca persoana in cauza nu este cea din documentul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusa la sediul P.F. pentru cercetari.In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de o cetateana cameruneza, in varsta de 30 de ani.
O ora mai tarziu, la acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasagera intr-un autocar care circula pe relatia Romania - Germania, o alta persoana de sex feminin care s-a legitimat cu Travel Document eliberat de autoritatile suedeze.
Politistii de frontiera au constatat ca persoana prezenta la control nu este cea din document, motiv pentru care aceasta a fost condusa la sediul P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre Ndeme T, in varsta de 22 de ani, din Camerun.
Cele doua femei, care au ajuns legal in Romania, in baza unor vize de scurta sedere, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana