19 ianuarie 2016

Interventii pentru sprijinul persoanelor afectate de vremea nefavorabila


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi si cei din cadrul Garzii de Coasta au intervenit pentru a salva patru persoane care necesitau ingrijiri medicale de urgenta si un barbat care a ramas inzapezit pe comunicatia Husi - Murgeni.    
  • In data de 18 ianuarie, in jurul orei 20.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au participat la o actiune cu ambarcatiunea ONIX 26SD, alaturi de un doctor din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Braila, in Insula Mare a Brailei, in zona localitatii Fracatei, din judetul Braila, din cauza drumurilor impracticabile ca urmare a ninsorilor abundente, pentru transportul unei persoane grav bolnave (cu probleme cardiace grave).
    Persoana a fost transportata la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, de unde a fost preluata cu ambulanta si transportata la Spitalul Judetean Braila.
  • Urmare a viscolului puternic care a inzapezit comunicatia Husi - Murgeni, facand-o impracticabila pe portiunea Vetrisoaia - Berezeni, in data de 19 ianuarie, in jurul orei 02.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au fost solicitati de catre colegii din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui sa intervina pentru a prelua si transporta din localitatea Stuhulet, comuna Berezeni, o gravida aflata in travaliu, la ambulanta care astepta in localitatea Vetrisoaia.
    La actiune au participat 7 politisti de frontiera, cu doua autospeciale din dotarea Politiei de Frontiera. Unul din echipaje s-a deplasat la marginea localitatii Vetrisoaia, de unde a preluat asistenta medicala, iar apoi cele doua echipaje s-au deplasat in localitatea Stuhulet, pentru a prelua gravida. Femeia a fost predata in conditii de siguranta personalului de pe ambulanta si transportata la Spitalul Municipal Husi.
  • In data de 18.01.2016, in jurul orei 16.25, autoritatile locale din Chilia Veche, judetul Tulcea, au fost informate ca o tanara din localitate, insarcinata in 9 luni, are nevoie de asistenta medicala de urgenta.
    Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cadrele medicale din localitate nu au putut ajunge la locuinta gravidei, fapt pentru care s-a apelat la ajutorul unui echipaj al Sectorului Politie de Frontiera Chilia.
    Astfel, doi politisti de frontiera cu o autospeciala MAI marca Duster s-au deplasat la locuinta tinerei si au transportat-o la dispensarul din localitate, pentru asistenta medicala de specialitate. Ulterior, tanara a fost transportata cu o salupa rapida la Spitalul Judetean din Tulcea.
  • In aceeasi zi, in jurul orei 18.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au participat la o actiune cu autospeciala marca Iveco Massif, alaturi de autosenilata din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean Galati, in zona localitatii Baleni, din judetul Galati, ca urmare a ninsorilor abundente, pentru transportul unei persoane cu probleme de apendicita.
    Persoana salvata a fost preluata de personalul specializat de pe autospeciala SMURD Targu Bujor si transportata la Spitalul Orasenesc Targu Bujor, in vederea acordarii ingrijirilor medicale de specialitate.
  • In data de 18 ianuarie a.c., in jurul orei 14.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni, care se aflau in indeplinirea atributiilor de serviciu, au observat un autoturism inzapezit pe comunicatia Husi - Murgeni, intre localitatile Vetrisoaia si Berezeni.
    La fata locului s-a mai deplasat un echipaj format din patru politisti de frontiera cu autospeciala marca Mitshubishi, care a ajutat la deszapezirea autoturismului, iar la scurt timp persoana si-a putut continua calatoria.
Politistii de frontiera vor asigura in continuare sprijin persoanelor aflate in dificultate si impreuna cu autoritatile competente vor actiona in comun in vederea interventiei in caz de urgenta.


Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana