13 ianuarie 2016

Sapte urmariti general depistati la frontiera de la inceputul saptamanii


De la inceputul saptamanii, politistii de frontiera au depistat si predat autoritatilor competente sapte cetateni (sase romani si un bulgar), care figurau in bazele de date ca fiind urmariti general sau international, deoarece se sustrageau de la urmarirea penala sau de la executarea unor pedepse pentru savarsirea de diferite infractiuni.
  • Azi dimineata, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici - jud. Arad, s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind ca pasager intr-un tren Inter Regio care circula pe relatia Ungaria - Romania, cetateanul roman Dionisie K., de 52 de ani, din municipiul Brasov.
    Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca pe numele barbatului era emisa o alerta de catre autoritatile romane, acesta avand de executat o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru savarsirea unor infractiuni de furt.
  • Ieri, 12.01.2016, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Nagylak- jud. Arad, s-au prezentat pentru a iesi din tara, calatorind ca pasageri intr-un autoturism marca BMW, cetatenii romani Napoleon si Mihai S., in varsta de 22 respectiv 20 de ani, din judetul Vaslui, care intentionau sa ajunga in Franta.
    Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca autoritatile romane emisesera pe numele celor doi frati o alerta, acestia sustragandu-se de la urmarirea penala pentru savarsirea de infractiuni de lipsire de libertate si infractiuni de lovire sau alte violente. 
  • Si politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Csanadpalota au depistat, in data de 11.01.2016, un cetatean roman, Neculai D., in varsta de 40 de ani, din judetul Galati, pe numele caruia autoritatile romane emisesera un mandat de executare a pedepsei de 4 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol.
  • In data de 12.01.2016, ora 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet - jud. Dolj s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera Marcela M., cetatean roman in varsta de 31 ani, domiciliata pe raza judetului Dolj.
    Politistii de frontiera au constatat faptul ca femeia este urmarita general, pe numele ei fiind emis de catre autoritatile romane un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 2 ani, in urma comiterii infractiunii de furt.
  • Si politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, in data de 12.01.a.c., pe cetateanul roman Cristian N., in varsta 30 ani, domiciliat pe raza judetului Prahova, care era urmarit international, pe numele lui fiind emisa de catre autoritatile din Romania o alerta, fiind cautat pentru executarea pedepsei cu inchisoarea de 6 ani si 10 luni, in urma comiterii infractiunii de "constituire de grup infractional si inselaciune".
  • Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, in data de 10.01.2016, ora 19.25, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de intrare in tara, calatorind ca pasager intr-un microbuz, cetateanul bulgar Aldin M, in varsta de 37 ani.
    Procedand la verificarea documentelor, politistii de frontiera au constatat faptul ca persoana in cauza era data in urmarire internationala pentru executarea unei pedepse privative de libertate de un an, pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere, alerta emisa de autoritatile romane.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza si acestea au fost predate unor echipe de politisti din cadrul inspectoratelor de politie, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana