4 ianuarie 2016

Desi valorile de trafic prin punctele de frontiera au crescut cu aproximativ 50% in primele zile ale anului, nu au fost probleme deosebite la controlul de frontiera


In primele zile ale anului 2016, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a mentinut la valori ridicate, fiind inregistrata o crestere cu 47% fata de perioada similara a anului trecut.
Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de iesire din Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera s-a incadrat in valorile normale pentru aceasta perioada.
In perioada 01-03 ianuarie 2016, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 389.000 de persoane, din care 230.700 pe sensul de iesire din tara si 158.300 pe sensul de intrare in tara. In aceeasi perioada a anului 2015, au trecut frontiera 264.700 persoane.
Politia de Frontiera Romana a dispus masuri de suplimentare a personalului, sens in care peste 3.200 de politisti de frontiera au desfasurat, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.
De asemenea, a fost folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, tinand cont ca in aceasta perioada sunt efectuate verificari sistematice asupra tuturor persoanelor care tranziteaza frontiera.
Cele mai mari valori de trafic, intr-un timp scurt, au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de iesire din Romania insa, in urma gestionarii situatiei prin dispunerea unor masuri imediate de fluidizare, media timpilor de asteptare la frontiera rareori a depasit 20 de minute.
La frontiera de est, respectiv P.T.F. Albita, in anumite intervale de timp, media timpilor de asteptare la intrarea in Romania a depasit 60 minute, fiind suplimentat numarul arterelor de control pe sensul de intrare in tara (de la 5 la 8) si numarul politistilor de frontiera care isi desfasurau activitatea la controlul documentelor (de la 10 la 16).
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 199.000 persoane, cele aeroportuare - 84.127 persoane, dar si cele de la frontiera cu R. Moldova - 49.000 persoane.
De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coanda cu un trafic de peste 61.000 persoane, urmat de  P.T.F. Nadlac II cu peste 58.000 persoane si P.T.F. Bors unde politistii de frontiera au verificat peste 57.700 persoane. Totodata, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Albita, cu un trafic de peste 22.000 treceri persoane.
Recomandari:
Avand in vedere ca in perioada urmatoare se celebreaza sarbatorile de iarna pe rit vechi, se estimeaza cresteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare in tara, cauzate de numarul mare de persoane care vin in scop turistic in Romania.
Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera recomanda in continuare participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.
Pe frontiera romano-moldoveana:
  • pe raza jud. Galati: P.T.F. Oancea-Cahul, P.T.F. Galati-Giurgiulesti
  • pe raza jud. Vaslui: P.T.F. Albita-Leuseni
  • pe raza jud. Iasi: P.T.F. Sculeni-Sculeni
  • pe raza jud. Botosani: P.T.F. Radauti - Prut-Lipcani, P.T.F. Stinca-Costesti
Reamintim ca accesand aplicatia on-line "Media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international” la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere ale frontierei, care sunt marcate, in functie de trafic si timpii de asteptare, in culori diferite.
Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.
olitia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz. De asemenea, informatii privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane: www.politiadefrontiera.ro.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana