18 ianuarie 2016

Doi migranti depistati dupa ce au traversat Prutul


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat, in zona de responsabilitate, doi cetateni de origine asiatica care au incercat sa intre ilegal in Romania.
In data de 17 ianuarie a.c., in jurul orelor 13.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au fost informati telefonic de un politist de frontiera din cadrul sectorului, aflat in timpul liber ca, pe raza localitatii de frontiera Valea Grecului se aflau doi cetateni de origine asiatica care nu isi justificau prezenta in zona, existand posibilitatea ca doi barbati sa fi trecut ilegal raul Prut din tara vecina.
Imediat, o echipa operativa din cadrul sectorului a depistat si legitimat cele doua persoane suspecte, ocazie cu care s-a constatat ca acestea nu vorbesc limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.
In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi barbati sunt H.A., din Afganistan, in varsta de 24 ani si K.A., din Pakistan, in varsta de 19 ani.
Cei doi tineri au declarat ca au plecat din Ucraina, ascunsi intr-un camion si ulterior au traversat Prutul, cu intentia de a se deplasa in municipiul Bucuresti.
Cu ocazia cercetarii terenului, pe malul drept al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Valea Grecului, a fost descoperita o carare de urme, o vesta de salvare de culoare portocaliu si o sfoara de aproximativ 60 m, stabilindu-se astfel locul prin care cei doi au incercat sa intre ilegal in tara noastra.
Politistii de frontiera au intrerupt calatoria persoanelor in cauza, carora le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat si le-au predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana