18 ianuarie 2016

Aproximativ 16.700 pachete tigari de contrabanda confiscatede politistii de frontiera


   Doi cetateni romani au fost prinsi in flagrant de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni - I.T.P.F. Timisoara, in timp ce intentionau sa introduca ilegal in Romania, din Serbia, 16.700 pachete de tigari de contrabanda.
Barbatii au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati judecatorului pentru drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara, cu propunere de arestare preventiva.
La data de 17.01.2016, in jurul orei 19.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, judetul Timis, au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in apropierea frontierei de stat a fost observat, cu aparatura de termoviziune, un autoturism care se deplasa pe malul raului Timis, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa operativa a Politiei de Frontiera, care a procedat la interceptarea si retinerea persoanelor aflate in autoturism.
Din verificari s-a stabilit ca cele doua persoane din autoturism sunt cetateni romani, Constantin B.si Adrian F. in varsta de 38, respectiv 35 de ani, domiciliati pe raza judetului Timis.
In autoturism s-au descoperit 33 de baxuri si 20 de cartuse ce contineau aproximativ 16.700 de pachete cu tigari marca Marble si Ashima, nemarcate fiscal, in valoare de 250.500 lei, de provenineta Serbia.
In cauza, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de introducere sau scoatere din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau marfurilor, prin alte locuri decat cele stabilite pentru control vamal si detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigari, precum si pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana