16 ianuarie 2016

60 de migranti depistati la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga - I.T.P.F. Timisoara au depistat 60 de migranti care intentionau  sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.
In data de 16.01.2016, in jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei, pe directia localitatii Comlosu Mic.
Grupul de persoane a fost preluat si transportat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia, in vederea cercetarilor.
Din primele verificari s-a stabilit ca sunt 60 de persoane de sex masculin, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Acestia au declarat ca sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia si Maroc.
Au fost contactate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost intarit, conform planului comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana