6 ianuarie 2016

Aproximativ 10.000 pachete tigari confiscate de catre politistii de frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in cadrul unor activitati pe linia combaterii contrabandei cu tigari, aproximativ 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 86.000 lei.  Doi cetateni romani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, un cetatean ucrainean a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar doua autovehicule au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
  • Ieri, 5 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
  • Astfel, in jurul orei 15.30, un echipaj al politiei de frontiera a oprit in trafic, la intrarea in municipiul Sighetu Marmatiei, o autoutilitara, marca Ford, inmatriculata in Maramures, condusa de cetateanul roman Vasile P., de 44 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures. In vehicul se mai afla, in calitate de pasager Liviu P., de 38 de ani, domiciliat pe raza aceluiasi judet.
    Pe timpul controlului, lucratorii nostri au observat mai multe colete invelite in folie de culoare neagra in care erau tigari, ascunse intr-un loc special amenajat intre cabina soferului si compartimentul pentru marfa, precum si in peretii laterali modificati.
    Drept urmare, s-a luat masura conducerii celor doi barbati impreuna cu autoutilitara la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma efectuarii unui control amanuntit asupra vehiculului, a fost descoperita, in locasul special amenajat si in peretii autoutilitarei, cantitatea de 4.939 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de aproximativ 45.000 lei.
    In continuarea cercetarilor, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoutilitara marca Ford, in valoare de 3.800 euro, folosita pentru transportul  tutunului a fost indisponibilizata la sediul sectorului.
    In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006, iar la finalizarea cazului urmeaza a fi luate masurile legale ce se impun.
  • In dimineata zilei de 6 ianuarie a.c., in jurul orei 04.00, s-a prezentat in P.T.F. Siret, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean I. Dmytro, in varsta de 28 ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Romania.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii  de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa in semi-aripile spate si peretele lateral stanga,  cantitatea de 970 pachete de tigari,  de diferite marci, de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de 1.184 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, conducatorul auto sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar microbuzul marca Mercedes a fost retinut in P.T.F. Siret pana la achitarea amenzii contraventionale.
    Fata de cetateanul ucrainean s-a luat masura interzicerii intrarii in Romania pe o perioada de 5 ani, incepand cu data de 06.01.2016.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei audeclansat, in data de 05.01.2016, o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 20.50, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 100 m de frontiera de stat, un grup de persoane care transporta colete voluminoase dinspre frontiera spre localitatea Costileva, jud. Suceava.
    Drept urmare, lucratorii nostri au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au intors pe teritoriul statului ucrainean.
    Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment. 
    In zona respectiva au fost descoperite 4 colete ce contineau 4.000 pachete tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 40.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana