17 ianuarie 2016

Cei 60 de migranti sunt cercetati pentru trecere ilegala a frontierei


Cei 60 de migranti din Pakistan, Maroc, Somalia, Iran si Sudan sunt cercetati pentru trecere ilegala a frontierei de stat, dupa ce au fost prinsi ieri noapte in flagrant, in timp ce intentionau sa treaca ilegal frontiera.Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie, fiind efectuate demersurile pentru predarea acestora catre autoritatile din Serbia. Migrantii se afla in custodia Serviciului pentru Imigrari Timis pentru finalizarea procedurilor specifice.
In urma verificarilor efectuate asupra grupului de migranti care a fost depistat de politistii de frontiera, ieri, in apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit ca cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, 1 din Iran si 1 din Sudan.
Persoanele in cauza au declarat ca au plecat din tarile de origine, traversand Turcia, Grecia, Macedonia si Serbia, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen, pentru a-si gasi de lucru.
Pe durata cercetarilor, cele 60 de persoane au beneficiat de hrana, apa si ceaiuri calde, oferite de politistii de frontiera timiseni.
In  cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera au fost sprjiniti de lucratori din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara si din cadrul Serviciului Roman de Informatii Timis.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor 60 de barbati documentele de readmisie si i-au predat Serviciului pentru Imigrari Timis pentru finalizarea procedurilor specifice. Migrantii au fost transferati, in cursul zilei de ieri, in custodia Serviciului pentru Imigrari Timis fiind cazati la Centrul de cazare "Horia" din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrari.
Reamintim ca, in data de 16.01.2016, in jurul orei 01.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de 60 de persoane care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii. Imediat, mai multe patrule de interventie si supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat in apropierea frontierei pe directia localitatii Comlosu Mic.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana