27 ianuarie 2016

Patru persoane retinute in flagrant in timp ce sustrageau motorina dintr-un tren international de marfa


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat si retinut patru persoane, trei cetateni ucraineni si un roman, in timp sustrageau motorina din locomotiva unui tren ucrainean de marfa.
Marţi, 26 ianuarie a.c., in jurul orei 13.00, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul PF Siret, aflat in exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat in apropiere de localitatea Dornesti, judetul Suceava, un microbuz care stationa in apropierea liniei ferate.
La scurt timp langa microbuz a oprit un tren ucrainean de marfa, care circula catre localitatea Vicsani.
Din tren au coborat trei persoane care, impreuna cu conducatorul masinii au inceput sa sustraga, din rezervorul locomotivei, carburant pe care l-au depozitat in mai multe recipiente.
Politistii de frontiera au acţionat conform procedurilor legale in vigoare, fiind retinuţi trei cetaţeni ucraineni cu varste cuprinse intre 26 şi 35 ani (mecanic locomotiva, ajutor mecanic locomotiva şi sef de manevra) si un cetatean roman in varsta de 23 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
La controlul efectuat asupra microbuzului, au fost descoperite patru recipiente in care se aflau 720 litri de combustibil (motorina), care a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.
Cei trei cetateni ucraineni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de delapidare, iar cetateanul roman pentru savarsirea infractiunii de complicitate la delapidare.Totodata, autoturismul cu care urma sa fie transportata motorina a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pentru continuarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana