1 noiembrie 2011

Aproximativ 5.000 pachete de tigari confiscate si un contrabandist retinut in zona alpina a frontierei


Politistii de frontiera maramureseni au retinut in flagrant un cetatean ucrainean in timp ce incerca sa introduca ilegal in Romania aproximativ 5.000 pachete de tigari de contrabanda.
In data de 31 octombrie a.c., in jurul orei 14.00, un echipaj format din doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat intr-o zona muntoasa-impadurita, pe un drum forestier aflat la aproximativ 400 m. de linia de frontiera, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
Imediat lucratorii nostri au trecut la interceptarea si somarea prin voce a suspectilor, moment in care acestia au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.
In urma actiunii, a fost retinut un cetatean ucrainean, Iurovici C., in varsta de 25 ani, domiciliat in Ucraina.
La cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete invelite in folie de culoare neagra ce contineau 4.998 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 43.000 lei.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana