16 noiembrie 2011

Captura record de tigari de contrabanda in Maramures


Politistii de frontiera maramureseni au surprins si retinut in flagrant cinci persoane care se deplasau de la linia de frontiera catre interior. Acestia transportau cu ajutorul a 17 cai, la o altitudine de peste 1.700 metri, 148 de colete ambalate in folie de culoare neagra ce contineau tigari de contrabanda. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cei cinci maramureseni s-au ales cu dosare penale.
Un foc de arma a rasunat azi dimineata in muntii Maramuresului. Acesta a fost tras de politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului pe timpul prinderii in flagrant a unui grup de contrabandisti. Evenimentul a avut loc la o distanta de 2 km. de la frontiera de stat, in muntele Serban, la o altitudine de peste 1.700 m.
Astfel, in jurul orei 04.00, lucratorii nostri au observat un grup de persoane si mai multi cai care se indreptau, dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, pe o carare de munte.
Caii folositi la transportul tigarilor au fost incarcati cu aproximativ 9 baxuri fiecare. Coborand in sir indian la distanta de cativa zeci de metri unul de celalalt, barbatii au incercat sa treaca neobservati de politistii de frontiera.
Lucratorii nostri au procedat la imobilizarea suspectilor. Pentru retinerea a 5 dintre ei politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca, conform legii, armamentul din dotare tragand un foc de avertisment in plan vertical, celelalte persoane reusind sa fuga in padure.
Cei in cauza au incercat sa introduca ilegal in Romania cu ajutorul a 17 cai 148 de baxuri cu tigari. Acestea au fost incarcate de pe teritoriul ucrainean, dintr-un camion, dupa care suspectii au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania prin zona alpina.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproximativ 73.710 pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 640.000 lei.
Caii, persoanele retinute precum si tigarile au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului pentru continuarea cercetarilor.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, intrarea sau iesirea in/din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat si initierea sau constituirea ori aderarea la un grup infractional organizat.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana