30 noiembrie 2011

Trei pistoale cu gaze si 20 cartuse ascunse in locasul rotii de rezerva al unui autoturism descoperite la frontiera


Aseara, politistii de frontiera giurgiuveni au depistat doi cetateni romani care intentionau sa introduca in tara 3 pistoale cu gaze marca Ekol, (2 cal. 8 mm si 1 cal. 9 mm) si 20 cartuse, fara a poseda autorizatiile legale.
In ziua de 29.11.2011, intre orele 14.00-18.00, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfasurat o actiune specifica pe linia traficului ilegal de arme si munitii.
Astfel, in jurul orei 17.45 s-au prezentat pentru a intra in tara, cu un turism marca Peugeot, cetatenii romani: Adrian D., in varsta de 22 ani si Dan T., in varsta de 23 ani.
Cu ocazia controlului de frontiera, s-au descoperit ascunse in locasul rotii de rezerva al autoturismului 3 pistoale cu gaze marca EKOL (doua cal. 8 mm si unul cal. 9 mm) si 20 cartuse de acelasi calibru, pentru care cei in cauza nu posedau autorizatiile legale.
In cadrul cercetarilor, cei doi au declarat ca armele si munitia aferenta le apartin si au fost cumparate dintr-un bazar din localitatea Ruse-Bulgaria, pentru legitima aparare.
Armele si munitia aferenta, in valoare de aproximativ 350 lei, au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor, iar persoanelor in cauza li s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana