18 noiembrie 2011

Cooperarea internationala in lupta impotriva migratiei ilegale, obiectiv prioritar al Politiei de Frontiera Romane


In aceasta saptamana, la Budapesta - Republica Ungara, s-a desfasurat grupul de lucru al Conferintei Internationale a Sefilor Politiilor de Frontiera, la care au participat sefii autoritatilor de frontiera din 6 state, precum si reprezentanti ai conducerii Agentiei Europene pentru Managementul Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX).
La acest eveniment, Romania a fost reprezentata de o delegatie a Politiei de Frontiera Romane, condusa de inspectorul general, chestor principal de politie Ioan Buda.
La activitate au participat reprezentantii conducerii Agentiei Europene pentru Managementul Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, sefii autoritatilor de frontiera din Austria, Azerbadijan, Regatului Unit al Marii Britanii, Germania, Ungaria, precum si reprezentanti ai Fundatiei "Hanss Seidel".
Pe timpul intrunirii, partea romana a prezentat diverse teme de actualitate privind migratia ilegala, efectele si impactul acesteia asupra securitatii nationale, ocazie cu care participantii celorlalte state au apreciat efortul depus de autoritatile romane pentru combaterea acestui fenomen.
Totodata, in cadrul evenimentului au fost propuse teme relevante pentru cea de-a XX-a sesiune a Conferintei Internationale a Politiilor de Frontiera, in vederea stabilirii agendei de lucru pentru anul 2012.
De asemenea, conducerea Agentiei Frontex a subliniat faptul ca va sprijini in continuare efortul statelor membre si va mobiliza mai multe autoritati pentru prevenirea si combaterea migratiei ilegale.
Participarea la aceasta reuniune reprezinta o dovada a implicarii Politiei de Frontiera Romane in derularea actiunilor organizate la nivel international, precum si o oportunitate pentru intarirea relatiile de cooperare cu autoritatile si organizatiile tarilor implicate in lupta impotriva criminalitatii organizate transnationale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana