28 noiembrie 2011

Cea mai mare captura de tigari depistata la frontiera suceveana


Politistii de frontiera suceveni au depistat 125.000 pachete tigari de contrabanda pe care trei cetateni romani incercau sa le introduca in tara. Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Persoanelor in cauza le-au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si de arestare pentru 29 de zile.
In data de 27.11.2011, ora 19.00, politistii de frontiera suceveni au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta a S.P.F. Vicov, ocazie cu care au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune in apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei catre doua microbuze stationate in zona.
Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind tras un foc de arma in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea a 3 cetateni romani (P. Ion, in varsta de 43 ani, C. Ilie, in varsta de 29 ani si P. Viorel, in varsta de 39 ani).
In zona unde au fost retinuti cei 3 barbati, se aflau doua microbuze inmatriculate in Marea Britanie, respectiv Bulgaria, incarcate cu 300 baxuri ce contineau 124.370 pachete de tigari de diferite marci de provenienta ucraineana si R. Moldova.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 800.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar cele doua microbuze, in valoare de 16.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Vicov.
Totodata s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si de arestare pentru 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana