1 noiembrie 2011

Un ofiter al I.J.P.F. Satu Mare a refuzat o mita de 100 euro


Un cetatean din Baia Mare este cercetat pentru savarsirea infractiunii de dare de mita dupa ce a oferit 100 de euro unui ofiter al I.J.P.F. Satu Mare pentru a-si incalca atributiile de serviciu. Ofiterul l-a denuntat pe baimarean la Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare.
La data de 26 octombrie a.c., la P.T.F. Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara Andrei N., in varsta de 19 ani, din municipiul Baia Mare, conducand un autoturism Ford Transit. In masina se mai aflau trei persoane: Jojel N., 39 de ani, Maria N., 37 de ani - ambii din Baia Mare - si R.C., 16 ani, din judetul Arad.
La controlul de frontiera, Jojel N. a prezentat o imputernicire pentru scoaterea din tara a minorei R.C., declaratie ce purta semnatura unui notar public din Arad. Politistul de frontiera care a efectuat controlul documentelor a constatat insa ca imputernicirea este falsa, motiv pentru care lui Jojel N. i s-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.
La data de 28 octombrie a.c., ofiterul din cadrul I.J.P.F. Satu Mare caruia i-a fost repartizata lucrarea penala spre solutionare a fost contactat telefonic de catre Jojel N. Acesta i-a cerut sa distruga dosarul, precizand ca nu-i va ramane dator. Ofiterul a refuzat ferm oferta lui Jojel N., dar baimareanul a devenit tot mai insistent.
Politistul de frontiera a informat conducerea I.J.P.F. Satu Mare despre insistentele cetateanului si a formulat un denunt la Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare.
Ieri, 31 octombrie a.c., ofiterii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, l-au prins in flagrant pe Jojel N. in timp ce ii oferea politistului de frontiera 100 euro.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare a dispus inceperea urmaririi penale fata de Jojel N. pentru savasirea infractiunii de dare de mita si a luat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea Baia Mare pentru 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana