14 noiembrie 2011

Contrabanda cu deltaplanul in muntii maramuresului


Politistii de frontiera maramureseni au descoperit 40 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana introduse ilegal in Romania cu ajutorul unui deltaplan cu motor. Doua persoane au fost retinute, in cauza fiind intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
In data de 13 noiembrie a.c., la nivelul I.J.P.F. Maramures a fost declansata o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
Astfel, pe Varfu Rotundu din muntii Ignisului la o altitudine de peste 1.200 metri, politistii de frontiera au observat doua persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanelor in cauza reusindu-se retinerea uneia dintre ele Andrei T., in varsta de 21 ani. Celalalt barbat a fugit in padure profitand de intuneric si terenul muntos impadurit.
La scurt timp a mai fost retinuta o persoana, Andreea T., de 21 ani care se deplasa catre suspecti cu un autoturism de teren.
Pe timpul actiunii, a fost observat un aparat de zbor, care la aproximativ 400 m. de locul unde au fost retinute cele doua persoane a lansat 10 colete invelite in folie de culoare neagra, dupa care s-a indreptat spre Ucraina.
La cercetarea terenului, in zona respectiva au mai fost descoperite inca 30 de colete ambalate in folie de culoare neagra, identice cu cele lansate de deltaplan.
Persoanele in cauza si coletele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
In urma inventarierii celor 40 de colete s-a constatat ca ele contin aproximativ 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 174.000 lei.
Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana