20 noiembrie 2011

Tigari in valoare de 145.000 lei descoperite la Romanesti

Politistii de frontiera botosaneni au descoperit si confiscat 14.500 pachete de tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 145.000 lei, pe care un cetatean roman incerca sa le introduca ilegal in Romania peste raul Prut. Barbatul s-a ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si evaziune fiscala.

In data de 17 noiembrie 2011, in jurul orelor 21.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti, actionand in baza unor informatii, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse din tutun de provenienta Republica Moldova.

In cadrul actiunii, folosind camera de supraveghere pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii Romanesti au fost observate trei persoane care se deplasau dinspre localitate spre raul Prut. Cu ocazia verificarilor au fost descoperite sase colete voluminoase cu tigari provenite din contrabanda. La aproximativ 80 de metri de locul descoperirii coletelor a fost retinut cetateanul roman G.S., in varsta de 22 de ani, domiciliat in Stefanesti, celelalte doua persoane, profitand de intuneric, au reusit sa dispara in vegetatia forestiera.

In cele sase colete au fost gasite 14.480 pachete tigari cu timbru R. Moldova, marca Kiss, valoarea acestora fiind de aproximativ 145.000 lei. Politistii de frontiera au intocmit pe numele lui G.S. dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.

Politistii de frontiera efectueaza in continuare cercetari sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.



Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana