23 noiembrie 2011

Unsprezece migranti retinuti la frontiera


Ieri, politistii de frontiera timiseni au depistat unsprezece persoane care incercau sa intre ilegal din Serbia in Romania, cu intentia sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia au depistat, in zona de competenta, trei grupuri de migranti, de diferite nationalitati. Persoanele identificate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, acestea au fost retinute la cativa zeci de metri de teritoriul statului vecin.
Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza, la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de trei algerieni, patru somalezi, trei pakistanezi si un tunisian, cu varste cuprinse intre 18 si 43 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In cadrul primelor cercetari, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare, precum si faptul ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana in apropierea frontierei, de unde si-au continuat calatoria, pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii.
Lucratorii nostri au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
De la inceputul saptamanii au fost depistate, in zona de competenta a Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera Timis, un numar de 27 de persoane care intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana